Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu OSTİM Kümelerini Ziyaret Etti

Ekleme Tarihi 11.11.2022

Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu (TKİ) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Mert Ayaz, Makine İşletme ve İkmal Dairesi Başkanı Ahmet Kale ve kurum bürokratları iş birliklerini geliştirme amacıyla OSTİM’i ziyaret etti. Program kapsamında OSTİM ve kümelenmeler hakkında detaylı bilgiler aktarılan konuklar daha sonra OSTİM Teknik Üniversitesi ve OSTİM Teknopark’ı ziyaret ettiler.
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, TKİ heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Aydın, şunları söyledi:
“Sizleri OSTİM’de görmek bizler için çok kıymetli. Mutlaka günün içerisinde OSTİM’e bir şekilde yolunuzun düştüğünü düşünüyorum. OSTİM’de sorunların çözümü için çok sayıda oyuncu ve paydaş olduğunu söyleyebilirim. Bizim bu bölgemiz 1967’de kurulan Ankara’nın ilk sanayi bölgesi. Küçük ve orta ölçekli işletmelerden oluşan yapımız var. Ankara’da gördüğünüz büyük işletmelerin yüzde 80’inin başlangıç noktası OSTİM.
7 başlıkta kümelenme çalışmalarımız var. Büyük kurumlarla KOBİ’leri eşleştirme yapıyoruz. TKİ ile de buna benzer çalışmaları yapmayı çok arzu ederiz. Sizin birçok sorununuza çözüm üretebiliriz. OSTİM, üniversite-sanayi iş birliğinin en çok iç içe geçtiği bir bölge. Teknoloji geliştirme bölgemizde 180’e yakın firma var. Bunların hepsi Ar-Ge yapıyorlar. Savunma sanayiinde uygulanan birçok bilgi ve teknolojinin sizin sektörünüze de uyarlanabilmesinin mümkün olabileceğini düşünüyoruz. İş ve inşaat makineleri konusunda burası dünyada bir merkez olarak biliniyor. OSTİM Teknik Üniversitesi ve onların bölümleriyle ilgili yapılacak Ar-Ge ve eğitim çalışmalarında TKİ’nin çalışanlarının lisansüstü eğitimlerini yapılmasında birlikte birçok şeyin yapılabileceğini düşünüyoruz.”
TKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Mert Ayaz, kurumsal olarak yerlileştirme çalışmalarına büyük önem verdiklerini dile getirdi. Ayaz, “Esas faaliyet konumuz kömür üretimi ama kömür üretiminin yanında çeşitli ekipman, yedek parça alımlarımız ve diğer işlemlerimiz de bulunmakta. Bunları mümkün mertebe yerlileştirmeye yönelik Makime İkmal Daire Başkanlığımızın da çalışmaları mevcut. Gerek yerlileştirme gerek eğitim alanında gerekse de Ar-Ge başlığında projelerimiz var. Sanayi iş birliği ve OSTİM Teknik Üniversitesi bünyesinde de neler yapabiliriz noktasında sizlerin potansiyelini görmek istedik.” dedi.